Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

                     Business Consulting in Croatia

Privremene uredi u Puli i Zagrebu

Naši privremeni uredi u Puli i Zagrebu, Hrvatska:


Rješenja za sve vaše potrebe ..


Putujemo sve više i više, a mi kretati brže i brže putem BlackBerry, iPod, iPad, iPhone, prijenosno računalo i sl. ... uvijek ćemo imati ured u džepu, ali vrlo često to nije dovoljno, pogotovo kada ste izvan ureda, a vi trebate jednog prestižna i dobro opremljen prostor za rad i zadovoljiti svog partnera, svoje kupce ili dobavljače.

U neformalnim sastancima, oko sofi u predvorju hotela, imali su svoje vrijeme, sada trebamo prostore koje čine vašu pozitivnu sliku, ili sliku od svoje tvrtke, profesionalne prostore s tehnološkom opremom i posluju s prijemom , servis koji može primati goste i višejezično tajnicu.


To je razlog zašto mi imamo privremene urede u Puli i Zagrebu (Hrvatska).


Privremene uredi u Puli i Zagrebu: Ovdje su prednosti;


Prednosti korištenja naše privremene urede za nekoliko sati ili dana su različiti, a neki od njih čak i očito, kao što su sposobnost da koriste desk opremljenu kuhinju, višejezično tajnicu, sastanak prostor, što znači potpuno funkcioniranje ureda i dobro namješten s povoljnim i pristupačnim cijenama.


Ostale pogodnosti koje proizlaze iz izbora privremenog ureda u Zagrebu i Puli su rjeđi, ali od velike važnosti.


Ponekad je potrebno ispuniti moguće partnere u "čin" viši od naših, ili tvrtka koja ima više ugleda nego naše, ponekad se i "prilika da" se približiti ", po prvi put je moguće novi kupac ili čak imaju samo potrebu za stvaranjem sastanak ima malo vremena, našu uslugu i 'na raspolaganju da vam pomogne.


Strategija se zadovoljiti vaš domaćin po prvi put u domu nije adekvatna nije "pobjednički potez".

Često, prestižna i malo '"Super partes" može ponuditi mogućnost suočava prvi sastanak s više samopouzdanja.

Naši privremene urede u Zagrebu i Puli, koji se nalazi u srcu grada i elegantno uređena u tonu može utjecati vrlo pozitivno, pa čak i promijeniti ishod susreta.

Mnogi drugi psihološki čimbenici su pozitivne da se lako može biti jasno koliko korisno bi to moglo biti korištenje privremenog ureda, ne samo mogućnost da se bolje upravljati dan kako bi se smanjili u trenucima stresa, s naglaskom na rad s ograničavanjem gubitke Vrijeme i dan provesti u ugodnom okruženju koje će učiniti vaše opredjeljenje da rade manje naporan.


Naš privremeni prostor savršeno odgovara na zahtjev za korištenje ureda raspolaganju za vrijeme potrebno da se izvrši svoje obveze: jedan sat, dva sata, pola dana, cijeli dan, mi smo u stanju stvoriti najam ponude u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju .


Privremene uredi koje pružamo su u potpunosti namješten i razlikuju po svojim vrstama: s jednim voditelj posla ili s jednim kutom posao + sastanku, u skladu s potrebama naših klijenata i broju gostiju.


Naši privremeni uredi uključuju slijedeće usluge:

Prijem primati svoje goste, pokazati im čekaonicu i da im se pridruži na mjerodavnom uredu;

Moguće je 'privremenom uredu na zahtjev, navodeći logo tvrtke na znakovnom ili plaka izlazu dizala ili na vrata ureda okupiranoj;

Kolicima tajnik;

High-speed ADSL priključak i / ili Wi-Fi;

Dobrodošli usluga s bocama vode i kave;

Rezerviranog mjesta mape s papira i olovke;

Klima i grijanje.


Jedna od značajki koje razlikuju naše privremene urede je i elegancija namještaj i potraga za posebno.

Tepisi, slike i zelene biljke ponuditi naš privremeni ured topao i ugodan ambijent, opuštajuću osjećaj da poziva koncentraciju i potiče radost razgovora.


Postoje mnoge mogućnosti za korištenje naše privremeni ured:


Fleksibilnost je važna karakteristika trgovačkog centra koji se bavi privremenim uredima.

To je razlog zašto se, u odnosu na stvarne potrebe, proučavali smo rješenja i raznolik.

Na primjer, u slučaju da je potrebno opetovano privremenog ureda u Zagrebu i Puli (jednom tjedno, dva puta tjedno, nekoliko puta mjesečno), pored osnovne cijene, koje su konkurentne, međutim, možete kupiti promotivne pakete od 5 ili 10 dana ili pola dana, koji će se koristiti, ovisno o rezervaciji i dostupnosti, u bilo koje vrijeme, bez datuma isteka.


Ovdje su cijene da bi mogli koristiti naše urede u Puli i Zagrebu:


I 'moguće kupiti pakete na našoj web-trgovini


'sat ili dio sata: €. 30,00 + PDV

Poludnevni €. 60,00 + PDV

€ dnevno. 100,00 + PDV


5 € po pola dana paket. 250,00 + PDV

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka

Od 8:30 do 13:30 ili 14:00 do 18:00

(Na zahtjev) subota: 9:00-13:00


10 € Poludnevni paket. 500,00 + PDV

Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka

Od 8:30 do 13:30 ili 14:00 do 18:00

(Na zahtjev) subota: 9:00-13:00


Paket 5 dana €. 350,00 + PDV

Radno vrijeme: 8:30-18:00 od ponedjeljka do petka


10 dana paket .650,00 € + PDV

Radno vrijeme: 8:30-18:00 od ponedjeljka do petka


50 sati € paket. 500,00 + PDV

Radno vrijeme: 8:30-18:00 od ponedjeljka do petka

(Po izboru) ili 9:00-13:00 u subotu.


Zajedno privremeni prostor, možete odabrati integracijama, primjerice, korištenje jedne od soba za sastanke 4 imamo na raspolaganju.


Na ovaj način, privremeni prostor će biti transformirana za jedan dan, pola dana, ili čak i za nekoliko sati, u koordiniranoj uredu u kojem možete raditi i istodobno organizirati sastanak, izvršni sastanak, ili čak i mali konvenciju za 3 naše tri dvorane možemo ponuditi, u korelaciji s privremenom uredu, moći primiti do 10 osoba udobno sjedi, a druga dvorana može primiti do 20 osoba.


Na ovaj način, vaš privremeni prostor, to može postati prestižno mjesto susreta za predstavljanje novog proizvoda, za izvješće o sastanku ili marketinški proračun.


Na konferenciji sobe su opremljene sa svim potrebnim priborom uključujući projektora s ekranima, računalni monitori s LED i ozvučenja, kao i uvijek imati pomoć višejezične tajničke i prijem.

Biti u mogućnosti da rade i primaju goste u našim privremenih ureda znači da u potpunosti živjeti svoj vlastiti put, bez da izdrži trenutke neaktivnosti, pod nazivom "mrtvo vrijeme" koristeći mnoštvo sadržaja koji će to plodnije i opuštanje je vaš posao da od svojih gostiju.

Kontaktirajte nas za informacije ...

Zainteresirani za naše usluge? Doći u dodir s nama putem obrasca ispod i mi ćemo Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku hvala ti!

This site uses Google reCAPTCHA technology to fight spam. Your use of reCAPTCHA is subject to Google's Privacy Policy and Terms of Service.

Thank you for contacting us. We will get back to you as soon as possible

kontakt informacije

Angels Consultants d.o.o

Telefon:

+385(0)955413481 

Radno Vrijeme:

Ponedjeljak - Petak 9.00 - 18.00

Subota 9.00 - 12,00

Adresa:

Sjedište:

Boze Gumpca 36

52100, PULA, CROATIA

OIB (VAT) 48187009333

Operativni štab:

Mleticka 12 - 52100, PULA, CROATIA